You follow I follow

Monday, 21 March 2016

Meat Ball ala Ikea

Assalamualaikum,

Percubaan buat meatball ala ikea ikut resepi dan step dari FB Tahru yg tinggal diperantauan.








Menu Puasa Syawal 2

Balik keja.. rasa letih sangat..
Nak buat yang simple ja untuk makan malam,
Masak Nasi buat Paprik campur la ayam sotong apa yang ada.. goreng telor dadar..

Lebihan sikit mee buat mee goreng basah..




Orang yang penat masak dia yang lebih si kiki ni

Mee Hailam

Salam semua,

Buat mee hailam untuk makan malam dengan anak2.. anak-anak ni.. kalau dibuat mee memang tak pandai kiri kanan dah, sekali buat je dah habis seround.. mia lagi la.. serah ja apa saja.. janji mee.


Suka buat kuah mee hailam secara berasingan sebab tak nak kembang dan senang anak-anak nak berulang makan.


Resepi dari FB.. skrin shot je..


Talam Berlauk

Salam, mak warded baru2 ni.terigin nak makan talam berlauk.. anak bertuah ni cubala buat sedaya upaya kehendak mak.. sedap ke tak entah la lagipun tekak orang sakit..makan sikit dah kenyang.
Buat dalam bekas comey supaya senanh nak makan.






Branch Nasi Lemak Ayam Berempah

Rajin ke.. sebab buat branch terus.. makan pagi bawa ke tengahari.. senang

Menu
Ayam Goreng Berempah
Nasi Lemak
Sambal
Ikan Bilis dan telor






Petang cuba rajinkan diri buatkan popcorn untuk anak-anak

Lempeng cicah tempoyak daunkayu

Lempeng panas-panas.. cicah tempoyak daunkayu..aduh.. tak cukup sebiji..lempeng
berulang2 pi dapur biat lagi lempeng panas2.



Menu tengahari fov anak-anak Daging Goreng Kicap, Fov Kmal Kobis Kicap ..buat jugak Asam Pedas..




Overnight Oats

Percubaan pertama.. boleh kurus ka..
sedap... boleh masuk tekak..
sementara banyak bekalan buah-buahan dalam rumah ni.
marilah kita bbuat overnight oat ni...

Overnight ni dibuat sebelum tidur dan sedap dimakan sejuk masa breakfast pagi esoknya.



Breakfast keesokannya buat nasi goreng untuk anak-anak..



Penganti madu.. kmal guna Qaseh lagi berkhasiat..