You follow I follow

Thursday, 24 January 2013

Bapa Borek Anak Rintik

 Assalamualaikum..
Bersesuai dgn tajuk.. boleh gak dijadikan entry blog utk hari ni
sambil tgk FB jumpa gambar2 Aiman..kebanyakan semua ada kaitan dgn moto besar... apa tu..superbike..
Kalu time musim GP kat tv atau cup prik..betui ke eja ni..lantaklah..
jangan harap..tv dia yang punya.. tapi ada gak penyokong dia..siapa lagi mestikan mama dan ayah... kalau tak percaya tengok bawah..

^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
Inilah..kalau tiba musim GP di tv..habis bekas dadih mama helmet mama semua jadi mangsa..konon dia la tu tengah duk berlumba..




mana-mana saja..moto..moto..



Ini rasanya masa Hari Penyayang Sult.Bahiyah.. seronok bukan main dia..




Hemm...betul la..org kata... mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi....sama minat dgn ayah rupanya... abg long pun dah berani bawa moto hubby ni... risau gak... tapi dibenarkan bawa depan rumah je.. lagi tak ambik lesen B full jgn2 duk cuba bawa di jln raya.









Wednesday, 23 January 2013

MAKAN-MAKAN DI KENNY ROGERS..

Assalamualaikum..

Ini masa makan-makan di Kenny Rogers di 
Alor Setar.. sebelah Hotel Royal  tepi sungai..
Kalu nak makan macam ni selalunya kena pergi 
masa semua ada.. abg balik cuti dr UITM dan Arash 
balik dari MRSM..dan hubby pun kena ada.. sbb dia selalu outstation..baru ada selera nak makan..




Cukup satu family..arash je tak nampak sebab jadi tukang ambik gambar..



Abg ni sibuk suruh makan cepat2... nak balik cepat nak tgk 
bola.. hai.. kacau sungguh..nak bersantai pun tak boleh..

Menu wajib jika ke KR...



Saturday, 19 January 2013

Lama tak buat...Nasi Ayam Penyet

Assalamualaikum...

Tiba-tiba nampak gambar Nasi Ayam Penyet yang kmal buat dalam album di Facebook
terus... lapar... nak buat hari ni memang tak sempat dah le... banyak barang dapur dah 
habis...hemmm bila pulak mood rajin nak buat Nasi Ayam Penyet nak mai... fuuhhh...
rajin le kau Amal...

Rasanye ..ni yg kedua kali kmal buat...


Ini terbaru ... tapi dah lama... raya tahn lepas... buat open house.. jamu Nasi Ayam Penyet...
sambal tu paling best sbb hubby yg buatkan..


Daa..jumpa lagi.. kalau mood rajin datang.. kmal letakkan gambar Nasi Ayam Penyet yang 
terhasil ye..

Wednesday, 16 January 2013

Ais Krim Goreng Step By Step

Geram sebab makan Aiskrim goreng yg dibeli sekeping Empat Hinggit..... hari ni terus balik buat sendiri...puas hati...








Bahan2nya: 
Aiskrim apa2 perisa, 
roti, 
acuan utk potong.





Letak 1 skop aiskrim tengah2 dan kapitkan 1 keping lg..
tekan dgn acuan dan kejapkan dgn jari bagi padat sekeliling..



Macam ni boleh..mcm bawah ni pun boleh...Guna acuan karipap dapat comey2





Simpan dalam bekas dan bekukan  dlm frezer semalaman...di sebabkan tak sabar kmal bekukan dlm 5 jam saja..



HASILNYE....




New blog dari Kmal


Assalammualaikum..hemm...perkenalkan blog kmal yang terbaru... blog ni akan berkisar tentang masakan dan family kmal je... no..no.. utk biz baking kmal.. untuk tempahan sila ke blog baking kmal http://amalbizblog.blogspot.com  
dipermudahkan cerita.. blog ini akan terpisah dari campuran entry baking dan kehidupan harian...
Bye.. jumpa lagi dgn banyak kisah berkaitan masakan dan sweetmoment kmal..