You follow I follow

Sunday, 26 October 2014

Layan selera anak anak dgn westen food



Assalamualaikum,
Menu makan malam kmal sekeluarga.. ber westen food pulak..bulan ni anak2 semua ada.. kmal cuba serajin2nya memasak bagi anak-anak makan.. kalau nak makan kat luar mcm ni mau beratus2 kena bayarkan. Selalu bila selera kmal teringin nak makan mcm ni .. kmal simpan ja.. telan air liur.. nak buat bukan tak boleh tapi tak sampai hati.. bila buat.. makan2 besar sikit.. ada ja satgi kmal ter post ke FB ke.. tak pun si adik terpost ke IG.. mesti abang2 yg duk asrama.. duk telan air liur tgk makanan yang mama buatkan.. sebab tu le kmal rela masak mcm ni masa semua anak2 ada dirumah.

Rasanya dr 13hb okt ni sampai sekarang dah byk menu kmal buat.. Nasi Arab Mandy dah buat, kek semestinya.. Macaroni bakar, breakfast semua berat2,, nasi lemak, waffle, twister wrap ala KCF..

Bawa makan luar dah.. Subway dah, pi makan Ikan Bakar di kuala perlis dah, dan asal keluar ja.. janji minta la makanan apapun mama tak sampai hati tak penuhi selera anak2.

Semalampun dah siapkan makan malam.. Nasi Ayam Madu..

Satu ja kmal terkilan tak dapat nak penuhi.lagi. anak2 nak jalan2 ke Cameron Highland dan mandi2 di Lost World Tambun.. masa singkat sangat.. dgn kmal nak exam.. nak kursus utk kenaikan pangkat lg di penang.. dr 29 - 31 okt ni.. dah Arash 7hb nak masuk kolej (KMKN) semula dah.. ada ka masa utk penuhi keinginan anak2 ni.. tak tahu la..






Hati ibu mana yang tak seronok tengok anak2 makan macam ni.. penat bersilat sorang2 kat dapur siapkan semua ni, hilang sekelip mata..


Dalam duk sibuk2 siapkan menu ni.. sempat lagi nak packing stok qaseh untuk cust. Semua tenaga kekuatan, kesihatan .. dari amalan berqaseh ni la..


Sunday, 12 October 2014

Super Women dengan QASEH GOLD

Layak ke saya berasa seperti super women
saya seorang penjawat awam dari 8pg-5ptg

Sebelum itu.. seorang ibu dr jam 6.00 pagi hingga selesai urusan anak2 ke sekolah.


Juga megambil tempahan kuih dan kek sebagai pendapatan sampingan.

saya Isteri dan ibu kepada 4 hero,1 heroin yg lasak.. dan Kiki yg juga lasak..
 
di rumah kena memasak,
 
 

Memasak utk sarapan
 

Minum petang


 

Makan malam.. kalau anak2 dah jemu nasi mama kena masakan makanan barat utk  anak2



Kena mengemas,
 
 
 

Kena membasuh,
 
 Tak kira pagi atau malam membasuh

 

melayan dan menjaga anak2 hampir 24jam seorang diri sbb suami seorg anggota keselamatan yg sentiasa dituntut kerja luar kawasan.. tapi kena juga ceriakan mamakan.. shoping, makan2 kat luar.



DAN juga merupakan pengedar sah produk QASEH GOLD
 


Jika diikut tenaga wanita saya..memang tak daya tapi syukur sangat2 semua tenaga dan kesihatan hampir 2 tahun mengamalkan QASEH ADINDA dan SOLE.. makanan tambahan ini cukup dan berbaloi dgn harga utk saya amalkan setiap bulan. Alhamdulillah.



sekian nnt kita cerita lagi k..









Tuesday, 7 October 2014

Gulai/Kari Sardin Dengan Kentang

Assalamualaikum,


Ini pulak..Gulai atau Kari Sardin...memang sedap kalau dapat cicah roti atau Lempeng.
Kari Sardin

Bahan2nya: 


1 tin besar sardin
1 paket rempah kari ikan
santan pekat 50 sen ( agak je..tak nak lemak sangat)
kentang dipotong 2 dan cili merah di buang biji dibelah 2.
Bahan tumbuk: 4 ulas bwg merah, 2 ulas bawang putih.
Bahan tumis: 3 ulas bwg merah 1 ulas bwg putih , daun kari 

dan halba campur
Caranye:
Dlm bekas lain..masukkan rempah kari dan bahan tumbuk..

dan digaul dgn sedikit air hingga jadi pes..
Panas minyak..masukkan bahan tumis, kacau hingga layu..masukkan pes tadi, kecilkan sikit api sambil kacau hingga garing dan naik minyak..

masukkan kentang dan cili, kacau sebentar
Kemudian masukkan santan (agak2 ye sambil tambah air supaya 

x lemak sangat)..sambil dikacau hingga mendidih..masukkan 
1 tin sardin...kacau dan biar sebenar...jika dah mendidih..
masukkan garam secukup rasa.
Selamat mencuba...pagi boleh cicah dgn lempeng.. 


QASEHku.. kali ni nak bagi testimoni tentang kebaikan
Qaseh Adinda lagi...baca lah.. kmal tak paksa untuk membeli tapi kmal nak kongsi dengan semua.. Insyaallah kita semua dapat sihat dengan Qaseh.

Nak sharing sikit lah ttg kebaikan Qaseh Gold Adinda sbb apa sy suka sangat dgn products ini...
Dulu sblm ambil Qg ni peranakan@rahim sya selalu jatuh, dan bila jatuh je pastilah cari mak bidan kan sbb sakit tu kalu ia jatuh, nk buang air besar susah, nk buang air kecil susah nk buat aktiviti layak pun susah ...Senang citer sape yg pernah jatuh peranakan tu dia tau la apa rasanya..
Sampai duk kerap urut, bila mak kg tahu dia terus bising dan bebel, hang duk urut2 selalu nanti hancur baru tau ..huhu
masa tu blm jumpa Qaseh Gold Adinda lg ..
Alhamdullilah dgn izin Allah slps amlkn benda Alah ni masalah peranakan jatuh@ rahim jatuh xada lg ..dan badan pun rasa ringan ..Alhamdullilah .

Ini lah Rahsia wanita yg perlu wanita semua ambil tahu tau, bkn stkt luaran shj kita kena jaga, dlmn pun penting juga tau ...Itu semua demi org Tersayang dan Diri Tersayang ..
Qaseh Gold bkn mahal pun, murah aje ....