You follow I follow

Saturday, 3 May 2014

Goreng Pisang Cheese

Assalamualaikum,

Dalam tempoh 2 minggu ni kmal tgk
di group FB di Asetar ni tengah macam
fenomena Goreng Pisang Cheese..
lokasi setakat ni hanya di sebelah Gunung
Keriang katanya berhadapan pondok polis
Gunung Keriang.. siap kena ambil no. giliran
dan kena beratur dlm sejam lebih bru dapat..

Kmal tak kuasa la nak beratur-beratur.. balik
beli bahan2 buat sendiri.. makan sampai puas.
berbaloi.. dah le dlm rumah ni askar banyak
kalau beli 3 set pun mesti belum cukup..

ni ha rupa Goreng Pisang Cheese yang menjadi
fenomena di Asetar sekarang.. ninyang kmal buat..

Goreng Pisang Cheese

ni rupa goreng pisang cheese yg dijual.. kmal copy gambar
dr group di FB





siap jenuh kena beratur.. ok utk sesiapa yg rajin
elok la balik buat sendiri

ni bahan2nya.. simple ja

Pisang
Tepung Goreng (kmal guna tepung goreng ADABI)
Keju Cheddar ( jenama Kraf atau Beqa)
sedikit Gula Perang
Mintak utk mengoreng

ni rupa bahan2nya


Caranya : 
bancuh adunan ikut spt arahan
goreng pisang mcm biasa hingga masak
dah masak.. toskan minyak letak didalam
pinggan.. parut cheese atas goreng pisang
danntabur sedikit gula perang.. siap
sedap dimakan ketika panas-panas.




kalau buat sendiri dapat buat 2 jenis.. biasa atau bercheese.
Bawah ni lagi gambar2 dr group.. 

samakan .. tak jauh beza di buat sendiri dirumah..nak lebih cheese
tambah lagi.. kan puas..

No comments:

Post a Comment