You follow I follow

Sunday, 26 October 2014

Layan selera anak anak dgn westen food



Assalamualaikum,
Menu makan malam kmal sekeluarga.. ber westen food pulak..bulan ni anak2 semua ada.. kmal cuba serajin2nya memasak bagi anak-anak makan.. kalau nak makan kat luar mcm ni mau beratus2 kena bayarkan. Selalu bila selera kmal teringin nak makan mcm ni .. kmal simpan ja.. telan air liur.. nak buat bukan tak boleh tapi tak sampai hati.. bila buat.. makan2 besar sikit.. ada ja satgi kmal ter post ke FB ke.. tak pun si adik terpost ke IG.. mesti abang2 yg duk asrama.. duk telan air liur tgk makanan yang mama buatkan.. sebab tu le kmal rela masak mcm ni masa semua anak2 ada dirumah.

Rasanya dr 13hb okt ni sampai sekarang dah byk menu kmal buat.. Nasi Arab Mandy dah buat, kek semestinya.. Macaroni bakar, breakfast semua berat2,, nasi lemak, waffle, twister wrap ala KCF..

Bawa makan luar dah.. Subway dah, pi makan Ikan Bakar di kuala perlis dah, dan asal keluar ja.. janji minta la makanan apapun mama tak sampai hati tak penuhi selera anak2.

Semalampun dah siapkan makan malam.. Nasi Ayam Madu..

Satu ja kmal terkilan tak dapat nak penuhi.lagi. anak2 nak jalan2 ke Cameron Highland dan mandi2 di Lost World Tambun.. masa singkat sangat.. dgn kmal nak exam.. nak kursus utk kenaikan pangkat lg di penang.. dr 29 - 31 okt ni.. dah Arash 7hb nak masuk kolej (KMKN) semula dah.. ada ka masa utk penuhi keinginan anak2 ni.. tak tahu la..






Hati ibu mana yang tak seronok tengok anak2 makan macam ni.. penat bersilat sorang2 kat dapur siapkan semua ni, hilang sekelip mata..


Dalam duk sibuk2 siapkan menu ni.. sempat lagi nak packing stok qaseh untuk cust. Semua tenaga kekuatan, kesihatan .. dari amalan berqaseh ni la..


No comments:

Post a Comment