You follow I follow

Tuesday, 7 October 2014

Gulai/Kari Sardin Dengan Kentang

Assalamualaikum,


Ini pulak..Gulai atau Kari Sardin...memang sedap kalau dapat cicah roti atau Lempeng.
Kari Sardin

Bahan2nya: 


1 tin besar sardin
1 paket rempah kari ikan
santan pekat 50 sen ( agak je..tak nak lemak sangat)
kentang dipotong 2 dan cili merah di buang biji dibelah 2.
Bahan tumbuk: 4 ulas bwg merah, 2 ulas bawang putih.
Bahan tumis: 3 ulas bwg merah 1 ulas bwg putih , daun kari 

dan halba campur
Caranye:
Dlm bekas lain..masukkan rempah kari dan bahan tumbuk..

dan digaul dgn sedikit air hingga jadi pes..
Panas minyak..masukkan bahan tumis, kacau hingga layu..masukkan pes tadi, kecilkan sikit api sambil kacau hingga garing dan naik minyak..

masukkan kentang dan cili, kacau sebentar
Kemudian masukkan santan (agak2 ye sambil tambah air supaya 

x lemak sangat)..sambil dikacau hingga mendidih..masukkan 
1 tin sardin...kacau dan biar sebenar...jika dah mendidih..
masukkan garam secukup rasa.
Selamat mencuba...pagi boleh cicah dgn lempeng.. 


QASEHku.. kali ni nak bagi testimoni tentang kebaikan
Qaseh Adinda lagi...baca lah.. kmal tak paksa untuk membeli tapi kmal nak kongsi dengan semua.. Insyaallah kita semua dapat sihat dengan Qaseh.

Nak sharing sikit lah ttg kebaikan Qaseh Gold Adinda sbb apa sy suka sangat dgn products ini...
Dulu sblm ambil Qg ni peranakan@rahim sya selalu jatuh, dan bila jatuh je pastilah cari mak bidan kan sbb sakit tu kalu ia jatuh, nk buang air besar susah, nk buang air kecil susah nk buat aktiviti layak pun susah ...Senang citer sape yg pernah jatuh peranakan tu dia tau la apa rasanya..
Sampai duk kerap urut, bila mak kg tahu dia terus bising dan bebel, hang duk urut2 selalu nanti hancur baru tau ..huhu
masa tu blm jumpa Qaseh Gold Adinda lg ..
Alhamdullilah dgn izin Allah slps amlkn benda Alah ni masalah peranakan jatuh@ rahim jatuh xada lg ..dan badan pun rasa ringan ..Alhamdullilah .

Ini lah Rahsia wanita yg perlu wanita semua ambil tahu tau, bkn stkt luaran shj kita kena jaga, dlmn pun penting juga tau ...Itu semua demi org Tersayang dan Diri Tersayang ..
Qaseh Gold bkn mahal pun, murah aje ....



No comments:

Post a Comment