You follow I follow

Sunday, 1 March 2015

Birthday Amani Miasara Part I

Salam semua..

Dah niat tahun ni nak buat lebih sikit utk Mia.. sbb dia pun dah cerdik..tiap kali buat kek bday sepupunya.. semua nak kek frozen.. nangis2 katakek tu yang dia punya.. puas kmal nak terangkan.. ala budak nak masuk 4 manalah nak faham sangatkan..

2 minggu sebelum bday Mia 2hb Feb dah siapkan dah beli bahan nak deco setting tablebeli semua biru dan pink.. print siap2 gambar2 Mia dan Frozen atas kertas stiker, senang nnt gunting lekat ja..  ready siap2 balang2 untuk isi sweet.. sbb sepupu mia ramai sebaya..Tapi disebabkan 2 Feb tu  jatuh pada hari kerja,kmal buat pd hari cuti.. hari Jumaat.

Lepas ja balik keja start hari rabu mlm dah siapkan kek red velvet dan choc sponge utk kek choc banana fov Mia. Hari khamis lepas ja balik keja... terus ke dapur.. buatkan ceramel popcorn, malam tu.. kemudian buatkan cheese frosting utk red velvet dan fostingkan siap2 buat siap2 kek princess dan sebiji choc banana..tinggal nak deco ja esok pagi.

Kemudian terus buat apam polkadot.. yang ni Mia suka tolong.. tolong mengacau kat dapur. Kemudian rendam siap2 pulut utk Pulut kuning . Pagi Jumaat esoknya hanya selesaikan deco kek yg tiga biji tu dan buatkan pulut kuning, buatkan Gulai Ayam utk dimakan dgn PulutKuning dan Roti Jala.. buat sampai tak berhenti bersulam pulak arahkan hero2 setting table, isikan sweet dalam balang.. lepas jumaat baru nakbuat bihun goreng dan menjala roti.. menjala la sampai dekat tetamu nak sampai... kemudian set semua.. layan tetamu sampai malam.. fuhh penatkan..tapi demi anak dara mama.. AMANI MIASARA..penat pun tak rasa.. yg penting Mia gembirasebab dapat byk hadiah yang kebanyakannya hadiah beg frozen, baju frozen, anak patung frozendapat gelang bertingkat2 dah mcm anak mami pakai dah.. puas hati mama..


Apam Polkadot filling nutella dgn color tema biru dan pink


Resepi dah 2 kali buat memang gebu ..



Kek kek yang setengah siap..

Gebu tak.. gebukan..
Tunggu hasilnya ketiga majlis nanti ya.. bye..

No comments:

Post a Comment