You follow I follow

Wednesday, 29 May 2013

Sulung dan Bongsu

Assalamualaikum,

Sebelum delete gambar ni dari ipad baik letak dalam blog untuk kenangan dua 
beradik ni.. nnt ble tengok kan.. anak2ku..

Ni.. Hero sulung kmal dah masuk 20 tahun dengan satu2nya tuan puteri dalam 
keluarga ni.. Amani Miasara 2 tahun 3 bulan  .. haa banyak bezakan umur abg 
dan adik ni.. tu le hikmahnya.. rupanya dari jarak 9 tahun abg Aiman yang disangka 
bongsu tu ingatkan dah tutup kilang.. rupanya Allah nak bagi kawan untuk kmal,
sekarang si Mia ni le yang suka sangat sikatkan rambut kmal.. suka sangat taburkan 
bedak kejap kat muka kejap kat belakang badan.. kalau berkebun dia le yg asyik
nak tolong siram pokok.. dengan2 kmal dia siram... ptg2 berkelahi dengan Mia le..
abg2 semua dah turun padang main bola. kalau tak de Mia mengadap le kmal 
sorang-sorang tgk tv...sekarang tidak lagi dah ada si Mia comel ni..

Agaknya sebab dalam family ni ramai hero.. atas pada mia ada 4 orang abg, anak2 patung 
x minat, suka bola dan keta mainan, klu tv sama geng dgn abg, bersorak tgk bola,macam
 semalam kmal sekeluarga keluar makan.. kebetulan ada geng moto2 besar sebelah.. moto pulak
 diparkin dekat je.. hero2 kmal ni semua minat moto mcm ayah diorg gak..ayah dan abg
 bersembang bab moto.. tu moto jenis.. cc.. bla..bla.. Mia boleh sama join nak cite bab 
moto jugak.. siap buat bunyi bommm...bommm konon mcm bunyi moto ayah dia.. 
siap gelak2 dgr abg dan ayah bercerita.. hai..mia..mia.. ni le penawar hati kmal.. 
senyum kmal tgk gelagat mia sekarang.

Permata hati dan nyawa mama..





No comments:

Post a Comment