You follow I follow

Sunday, 31 August 2014

Mee Tulang Singkir Darat dan Qasehku


Assalamualaikum,

Nak kongsi tempat makan yang sedap di Kedah.. selalu tgk kawan-kawan yd duk area situ
asyik tayang Mee Tulang Singkir Darat di FB.. teliur sungguh.. tambah pulak tengok tulang dengan urat2 duk tergolek seketul..

Entah macamana teringat.. kat abg long yg belajar di UITM Merbok.. dah dekat area tu dah..
terus call.. kalu nak balik tolong bungkus Mee Tulang kat...bla...bla..bla.. bg plan ke kedai tu hasil dr kerajinan menanya kawan2 yg pernah ke situ.. kebetulan hari tu along nak balik.. memang kena lah..
nnt boleh berbuka puasa (puasa 6 yang last) dengan mee tulang.

Minta along bungkus satu ja.. takut tak sedap, nnt membazir tak habis.
Time berbuka.. tuang dlm pinggan, panaskan kuah dlm microwave.. rasa ja sesudu kuah..
ehmmm... sedapppnyaaa... terus 3 hero yg ada dlm rumah ni.. mai kat meja..nak rasa..nak rasa..
glupp..mama telan air liur.. bila si aiman bukan nak rasa tapi mcm nak makan terus ja,.terus mama kata.. nnt kita suruh abg beli lain na.. rasa dulu.. ni mama nak berbuka ni..nasib angah(arash) x dak.. klu tak mama dapat tgk pinggan ja.. haha.. kejam tak mama mcm ni.

Ok.. sapa yg nak pi cuba.. dari info yang kmal tahu.. kedai ni di Singkir Darat sebelah masjis, kedai biasa2 ja ,,kedai kampung.. harga sepinggan RM8.00.
Singkir darat ni dekat dgn Merbok. klu terus sikit dah boleh sampai Tanjung Dawai.


Habis cerita Mee Tulang...

Mai..
mai...
sapa nak tahu tentang QASEH GOLD.. produk makanan sunnah..
sekarang menjadi produk terlajak laris.. kmal dah 2 kali restock dalam seminggu..
sesiapa yang nak cuba boleh PM/Whatsapp Amal 013-5939468 (Alor Setar)
Ble tgk dan rujuk di Page Amal Qaseh klik kat kanan blog ni tu ada kat atas tu.. semua info tentang Qaseh ada.



No comments:

Post a Comment