You follow I follow

Friday, 15 August 2014

Misi mencari sofa


Assalamualaikum,

Niat dihati dah lama teringin nak cari sofa Jenis L Shape
utk ganti yang lama. dah dekat 9 tahun usia sofa tu.. naik
lunyai di guna anak2.. letak pulak di ruang menonton..

Sepatutnya sebelum raya nak cari.. tp tak sempat..
jadi lepas raya misi mencari sofa.. berlanjutan selama 
2 minggu..satu kedai ke satu kedai masuk keluar,
agak ada sofa yg berkenan kedai itu akan diulang pergi.
Dari dlm 10 kedai.. ditapis yg tak bekenan tinggal 2 kedai
ja.. yg berkenan dihati dan salah satu yg dijumpa.. sofa itu
mmg idaman hati...teringin dah lama.. cuma duk fikir.. ada 
ka sofa yg duk idam tu kat area ASetar.. agaknya nak jadi 
rezeki kot.. jumpa sebiji... tapi kena balik bincang dgn hubby 
dulu.. takut dia pulakmtak bekenan...

cari cari.. macam2 jenis sofa jumpa

Ini bekenan tp tak dak depan mata..kena tgk katelog ja. tak puashati

kemudian ini.. suka gak..jenis kulit.. tp bila fikir sikiki ada dlm rumah
nnt dicakarnya..sbb penjual tu kata bau kulitnya menarik phatian kucing.
hemm.. tak pa.. misi mencari diteruskan...


Ini .. dr GuccaItaly.. jenama kan.. tgh promo raya.. sedap duduk..,besar.. 
simple ja.. ini salah satu dlm lis utk perhatian seterusnya..


ini lebih kurang mcm diatas size pun sama.. tp kalu nak color cream coklat kena tgu
sbb kena order.. mmg reject sbb tak suka tgu2


dari kedai yg sama.. size kecil ja.. dudukpun tak lepas lutut.. harga mak oii
Rm 3000.00 lebih... tak jadi..


Ini dah dua kali dtg tgk.. sbb bekenan ..ini lah idaman hati.. harga promo raya
..sbb apa kata idaman.. sbb selalu tgk blog kak azie.. bekenan sungguh sofa
dia..bila jumpa sebiji.. tak pandang yang lain dah..


ini sofanya yg jatuh cinta sangat..gambar dr Fb kak Azie..


dah sampai..bila letak ja kat ruang ni.. besarnya...  kat kedai nmpk ok ok ja..



Habis kena susun atur semula kat ruang ni..



Sebelum dan selepas..
  Hasilnya puashati sangat.. sofa L yg lama bawa naik ke ruang keluarga..

1 comment: