You follow I follow

Sunday, 7 September 2014

Cream Caramel, Capucino Bubble Pearl Anak Bujang

Hari Jumaat buat apa...
Pagi siap2 .. kena ikut selera anak2 nak breakfast Roti Doll
Roti Doll lebih kurang Roti Celaru ada  di entry ni TAPI rasanya bukan rezeki Aiman nak makan.. asyik tutup ja..hari selalu klu lau depan kedai tu .. jam 7.00 pagi dah buka dah.

last-last bawa anak pi breakfast di KFC ja..





balik rumah.. dah malas nak masak tengahari..  buat goreng bihun ja..nnt boleh makan dr petang bawa ke malam. Dalam duk sibuk nak tumis rencah bihun.. Aiman sibuk minta buatkan Cream Karemal.. kmal cari resepi tak jumpa-jumpa..cakap kat aiman.. mama lupa la sukatan.. aiman cakap  mama buat ja gula dia.. untuk kuah dia aiman ingat lagi masa mama buat bulan puasa..
Jadi kmal buatkan gula hangus dlm loyang ketepikan, tgk aiman ambil telor 4 biji, pecah dan gaul manja2 ja.. campurkan susu pekat dlm 1/2 tin.. campur air sikit dan esen vanila.. kemudian tapis..
masuk dlm loyang.. minta mama kukuskan.. tara.. 45 minit siap...



Semantara tgu nak masak.. lepak santai sambil buat homework..dengan speak tak dak cermin,, dengan tak pakai bajunya.. amboii..


Cream Karamel yang dah sejuk dlm peti ais memang kmal tak sempat nak ambik pic..dan siap kena potong dan dah tinggal 1/2 dikerjakan Aiman. Petang tu.. siap Aiman buat Capucino Ice Blend sampur dengan homemade bubble pearl yang kmal buat semalam..




Qaseh Gold ..
Qaseh yang wajib ada di dalam rumah.. anak2 semua suka..
sapa2 yang nak boleh tgk dp page Amal QASEH.. klik di atas kanan tu..



1 comment: