You follow I follow

Tuesday, 28 February 2017

LOCAL PRODUK IMPORT PRODUK

Assalamualaikum...

Bila orang melayu keluarkan/jual produk kecantikan / skincare 
Customer akan minta Number KKM , 
Sijil Halal, Test Lab , 
selidik kilang dimana dan sebagainya .

Tapi bila customer beli produk di watsons , guardian atau mana mana
produk import 
semua tak kisah tentang kandungan produk, 
tak amek tahu pun tentang number kkm , 
sijil halal dan lain2 
Bila pakai , breakout pun senang je ckp "tak sesuai" tak ada pun nak naik status boikot produk luar.

Semalam
saja survey2 juga produk import 
yang FEMESS kat watsons.
Sesetengah produk
luar kotak & kat bekas , 
tak ada kandungan , 
tak ada number kkm
hanya tertulis kelebihan, cara penggunaan & buatan mana saja 

Persoalan saya : kenapa sesetengah orang melayu kita suka boikot produk melayu sedangkan ada produk buatan malaysia yang bagus, tanpa merkuri, kandungan di jaga, buatan tangan orang islam. 

Dan 

Kenapa mereka beranggapan produk IMPORT bagus, sedangkan kandungan mereka kita tak tahu . Bahan yang di gunakan tu halal atau tidak. Kilang mereka di sana jaga kebersihan ke tak.

😏 

Saya tak boikot produk import. 
Cuma saya pelik sikap sesetengah orang kita yang benci betul dengan namanya 'LOCAL PRODUCT'

#copypaste
#luvskiinz
#bestgiler
#supportproduktempatan



Kmal percaya 100% local produk .. sama2 kita bangunkan produk keluaran tempatan.

Ini kesan amalkan local produk.. yang pasti kita akan guna lamakan produk skincare so..seeloknya kita gunakan produk yg terbaik.. local.. mesra wuduk..mesra solat.. guna tanpa was2.. dan kita puas.

No comments:

Post a Comment