You follow I follow

Friday, 10 February 2017

Nasi Lemuni..Menu Orang Kampung

Assalamualaiku warahmatullahiwabarakatu,

Hari ni buat apa.. hari ni lewat sikit masak.. sbb anak2 pakat turun lewat.. makan pagi jadi makan nak masuk tengahari.. ayoi yg sulung tu..tgh practikal..masuk keja lewat sikit.. bila jadi macam ni mulakan malas nak masak awal2..duduk siang ambil pucuk lemuni.. jadi lepas zohor baru start masuk dapur.. tung tang..tung tang..siap le 
Nasi Lemuni
Sambal Bilis Kentang
Ikan Gelama Masam Goreng
Ulam Timun..
Kul 3.30 baru bolaeh makan..

Sapa nak resepi..cara kmal le..
Nasi Lemuni Noxxa Amal

5 pot beras dibasuh..tos
5 gengam daun lemuni 
dikisar halus dgn sedikit air dan ditapis
1 1/2 kotak 
air ditambah ikut paras spt masak nasi
Bawang merah 4 biji hiris
Halia 2" hiris
1 sb halba
1 sb lada hitam biji
daun pandan
sedikit garam

 caranya:
Dlm inner noxxa masuk beras, santan dan air ikut paras spt masak nasi.
Masuk bawang, halia, halba, lada hitam dan daun pandan
dan sedikit garam.
HP 7 minit, lepaskan steam hingga habis
buka gaul nasi sebati.
Tutup.. steam 3 minit.. siap

Makan dgn 
Ikan Gelama masam goreng
Sambal Ikan bilis
telor rebus..lupa buat
timun.

Menu ni hadap sampai makan malam.. jadi lega.. tak payah fikir nak masak-masak lagi sbb nak relek kepala otak ni.. satgi nak live coaching dgn fonder SKIINZ..nak timba ilmu banyak2 .. kmal,nak guide cust2 tersayang dengan ilmu di dada.. senang nanti nak respon dgn cust.
Bercakap tentang SKIINZ.. Raya tak lama lagi..sahabat2 nak cantik tak.. 
Kita raya bulan 6, so mai PM kmal laju di FBklik je FB, ada kat tepi sebelah kanan tu.. jika dalam 2 atau 3 ni start mula pulihkan wajah dgn set Skincare SKIINZ.. InsyaAllah raya nnt boleh selfie sakan dgn kulit wajah yg bersih, cerah, gebu, anjal, bebas jeragat, jerawat ..siap glowing. Nak ke tak nak.. Jom Kmal guide sampai cantik..

Guna Noxxa je.. HP 7 STEAM3 siap



Jom kita pakat cantik pada hari raya nnt.. boleh PM kmal untuk mengetahui sebarang detail.

No comments:

Post a Comment