You follow I follow

Tuesday, 14 February 2017

Menu Thari hingga Petang

Assalamualaikum sahabat semua,..

Menu hari ni masak bahan apa yang ada dalam petisejuk.. main campur je masa buat stirfry vege ni.
Buatkan fov arash Sambal Ikan Bilis dan fov ayoi masak tempoyak.. cari ikan tak jumpa buat je la masak lemak tempoyak dengan ayam..
Menu petang ..beli Laksa Penang dan goreng Risoles frozen baki buat baru-baru ni...

Stirfry Mix Vege

MASAK LEMAK TEMPOYAK AYAM

Bhn2

1/2 ekor ayam..bersihkn dgn asam jawa..cuci n toskn
2 batang serai..ketuk
5 sdb tempoyak..ikut selera mngikut bnyk mn kuah n kepekatn
1 helai daun kunyit..siatkn atau daun kesum..ikut suka
garam secukup rasa
secubit gula (kk noly x letak pun)
air secukupnya

Bhn Blend/Tumbuk
10 biji cili padi (kepedasan ikut selera sndiri)
1 cm kunyit hidup
4 biji bawang merah
2 ulas bawang putih

Cara2
-masukkn bhn blend, tempoyak n air dlm periuk..n msk atas api sederhana
-setelah kuah mendidih, masukkan ayam,serai n reneh atas api sehingga ayam hampir masak
-tambah garam n air jika perlu dan kemudian masukkn daun kunyit/daun kesum
-biarkn seketika..seimbangkan rasa.. sedappppp hingga menjilat jari



Sambal Ikan Bilis



Habis cerita makan2 jom layan cerita produk kesayangan kmal.. dah masuk bulan kedua tapi set skincare SKIINZ comey terutama serum baru habis.. cleancer masih ada berbaki banyak lagi.. kira jimatkan... jika dihitung 2 set SKIINZ boleh guna lebih 3 bulan lebih.. kulit muka pun banyak ada perubahan... kmal lebih suka BIAR LAMBAT ASAL SELAMAT dengan SKIINZ .. dari dapat kesan 3 hari dah putih dah glowing dan hilang semua.. huh takut.. jenis ni nnt kesan dia jangka masa panjang nnt boleh rosak kulit muka.. 


Cantik tak.. bekas comey senang nak bawa ke ofis atau travel.. penggunaan hanya 2 jenis sahaja Cleancer dan Serum. 2 kali sekali.. semua produk SKIINZ ada APPLETRIPPLESTEMCELL tunggu kesan dalam tempoh paling cepat 14 hari pengguna tapi kena konsisten ya.. 


Jika berminat detail2 lebih lengkap segala testimoni ada di FB dan Page kmal.. sila klik kat atas tepi kanan blog.. lagi senang comment kat situ sbb jika comment dr blog ni jarang kmal nak tengok..
Sapa nak ada FREE GIFT bukan seperti dalam gambar ni je.. ada lagi FREE GIFT nak bagi selagi promo tu tak habis.
Boleh PM Kmal atau Wsap 013-5939468 satu Malaysia, Sabah, Sarawak dan Singapore kmal boleh poskan hingga depan pintu rumah siap kmal akan guide semua cust2 sampai cantik.. 

1 Set Skincare SKIINZ terdiri
Advanced Cleanser
Advanced Serum
RM 169.00 tidak termasuk kos postage

Manfaat SKIINZ Triple Stem Cell SKINCARE Membuat Awet Muda...
Triple stem cell pada awalnya dilakukan untuk menangani masalah kulit..
Sehingga boleh dikatakan,ini pada dasarnya bersifat regeneratif. Artinya, sel yang lama dan rosak, mampu memperbaiki sel-sel kulit yang mengalami degeneratif mahu pun kerosakan dan membantu membangun sel kulit baru. Disahkankan oleh doktor yang membuat kajian mengatasi masalah-masalah kulit.
Berapa lama sel punca bekerja, pada masing-masing individu tidak sama. "Untuk luka parut, misalnya, kesanya dapat dilihat perbaikan setelah lebih 3 bulan. Untuk jerawat batu kesanya bergantung tindak balas dari diri sendiri.
Untuk masalah Jeragat kesan dan tindak balas ats 3 bulan juga..Sangat penting guna kan products skiinz skincare dengan konsisten utk dapat kesan yang baik.....


No comments:

Post a Comment