You follow I follow

Tuesday, 4 June 2013

Lapar Biskut Samprit

Assalamualaikum,

Belum puasa belum raya, tapi dah tak dak keja time lunch ni
buka fotopages kmal .. nak cari balik resepi kuih raya yg selalu
duk buat.. terjumpa biskut samprit .. tengok gambar ja dah tertelan 
air liur.. bukan apa.. dah dpt rasa mcmana rasa biskut samprit ni
memang resepi org tua dulu-dulu.. makan ja terus cair dalam mulut
hukk.. kena balik buat ni.. tak payah tunggu raya.. satu lagi
biskut wajib tiap kali raya biskut makmur resepi mak kmal.















 
Ini resepi bonus.. 

Cheddar Broccoli Salad 
 6 cawan broccoli florets
1-1/2 cawan parutan keju cheddar- asingkan
1/3 cawan bawang merah cincang
1-1/2 cawan mayonaise
3/4 cawan gula
3 sudu besar cider vinegar atau apple vinegar atau regular vinegar atau lime/lemon juice
CARANYA:
Kukus separuh masak broccoli kemudian ketepikan/sejukkan (kalu suka mentah tk yah kukus le ia) Kemudian masukkan broccoli , bawang cincang dan 1 cawan keju cheddar dlm mangkuk besar gaul rata.
Dlm mangkuk asing campurkan semua bahan2 yg lain kacau rata & smoooth. Curahkan sos ke atas broccoli gaul rata dan taburkan lebihan keju cheddar diatasnya rata2. Bole terus di mkn atau simpan dlm fridge & keluarkan bila dah sedia utk dihidang.Enjoy.
* rasa cheddar tu mcm mentah .. kmal tak suka.. lain kali nak cuba guna parmesan atau grill kejap.


 Biskut Makmur.. wajid tiap raya



No comments:

Post a Comment