You follow I follow

Tuesday, 11 June 2013

Solo Ride Part II- Kuala Lumpur-Genting Highland

Assalamualaikum,

Sambungan dari kisah solo ride kami berdua dari ASetar ke Frazer Hill.. kemudian
turun terus KL..



sampai dalam kul 7.00 mlm, check in Kuala Lumpur Internasional Hotel,
lepas rehatkan diri, sembahyang ... belum sempat nak letak badan atas tilam yang belum 
terusik, ini buktinya...


hubby bagi tau member dia call ajak naik Genting.. hanya untuk minum teh atas 
puncak genting ja.. tapi kmal tahu, ni mesti nak layan corner ni.. tp.. hubby kmal x 
kan lupa diri sbb bini dia ada kat belakang haa...haa...

Simbolik kan gambar ni.. Honeymoon.. berdua.. hemm boleh kata honeymoon le sbb
berdua kan, walaupun banyak keluar dari terperap dibilik.

Keadaan bilik di KLIH.. selesa..


Dalam 8.30 kmal dan hubby dah siap turun.. jumpa dengan member hubby dekat2 HKL
Kmal ingat dengan member ni ja nak naik genting.. rupanya kena singgah satu stesen
minyak dekat dgn Highway Karak.. tgu member hubby lagi..

Melepaklah kmal sementara nak cukup orang.. 

Sorang demi sorang member hubby sampai dgn superbike masing-masing .. semua jenis baik punya, hubby punya ja superbike ala ala retro.. tp padan sangat la dgn usia kamikan..




Dah cukup semua .. hubby jalan dulu.. maklumla.. kena bg laluan yg ada awek.. member hubby 
semua solo tak ada pasangan.. ada dlm 10 minit.. satu..satu member hubby potong, aduh
boleh lemah jantung tgk depa ni bawa dan ambik corner.. hingga la sampai atas puncak genting,
Member hubby bawa  ke satu kedai mamak.. minum2 di ruang luar.. hubby kata kalau siang
ble nampak cable car dari sini.. nampak gaya ye kena ajak hubby naik genting lagi errr..kita 
breakfast pulak di atas puncak genting esok naak... ini gaya pujuk hubby..

Hubby dengan member borak2.. kmal buat hal sendiri ja..




Abg yang hujung tu.. kmal rasa macam kenal ja.. hemm siapa ... asyik fikir smpi balik hotel..
tya hubby.. rupanya patut mcm kenal.. rupanya Hanafiah Nasir atlet yg terkenal dulu,, kmal
dulu minat gak kat dia ni suka tgk misai dia dulu-dulu la sekarang ni tgk abg misai kmal dah 
le..dan  kebetulan lepas balik ASetar.. brother Hanafiah ni masuk Tv, lagi comfirm la tak 
silap org..


Lepas selesai minum.. terus turun KL semula.. tapi tak terus balik hotel.. ala.. badan dah letih
lenguh semua ada.. hubby bawa pergi jumpa sepupu dia di kolam memancing ikan,  dalam kul 2 
pagi baru balik hotel, selesai sembahyang terus dommm tidurr tak sedar.. 
Esok pagi tu.. lepas sarapan dihotel, ajak hubby naik genting.. kan dah janji nak breakfast lg 
sekali di Genting sbb bini dia nak tgk cable car sambil menikmati nescafe panas dalam cuaca 
yang sejukkkk
Ok cukup sampai sini, cite ni kmal sambung di sambungan Part III naik Genting lag, tapi berdua ja.



No comments:

Post a Comment